Nyheter

CV90: Slovakia skal kjøpe 152 stormpanservogner av typen CV90. Her er en norsk CV90 avbildet. Det er en litt annerledes versjon enn Slovakia har valgt.

Slovakia fornyer stormpanservogn-parken

Landet skal anskaffe 152 vogner av typen CV90 MkIV, opplyser Slovakias forsvarsdepartementet i en pressemelding.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Slovakia vil inngå en avtale med Sverige om anskaffelse av 152 stormpanservogner av typen BAE Systems Hägglunds Combat Vehicle 90 Mark IV (CV90 MkIV).

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I en vurdering fra det slovakiske forsvarsdepartementet havnet to utgaver av CV90 på topp, den med 35 mm kanon fremfor den med 30 mm kanon, som er den versjonen Norge har. Deretter fulgte den ungarske vognen LYNX KF41 og den spanske vognen ASCOD, melder det slovakiske forsvarsdepartementet i en pressemelding.

De 152 vognene skal erstatte den nærmere 50 år gamle vognparken Slovakia har i dag. Dette er et betydelig skritt mot å etablere en tungt mekanisert brigade, som er i tråd med landets forpliktelser til Nato, står det i pressemeldingen.

Anskaffelsen ble besluttet tirsdag denne uken og skal gjøres gjennom en såkalt myndighetsavtale med Sverige. Neste skritt blir å sette opp en avtale mellom de to statene.

Det slovakiske forsvarsdepartementet har budsjettert med at anskaffelsen kommer til å koste i overkant av 17 milliarder kroner. Dette inkluderer kostnader knyttet til infrastruktur.

Powered by Labrador CMS