Nyheter

HJELPER: Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau vil sende våpen- og pengehjelp til Ukraina.

Canada sender våpen og penger til Ukraina

Ukraina får våpen og et lån på 500 millioner canadiske dollar, opplyser statsminister Justin Trudeau.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Summen tilsvarer knappe 3,5 milliarder kroner. Hensikten er å hjelpe landet med å forsvare seg mot russisk aggresjon, sier Trudeau.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– I lys av alvoret ved situasjonen og etter samtaler med våre ukrainske partnere, har jeg godkjent å sende våpen og ammunisjon verdt 7,8 millioner canadiske dollar, sier Trudeau.

Les også: Løytnant Marianne Fjeldstad og løytnant Lars Erik Rovde fikk pris for dyktighet og pågangsmot.

– Dette er et svar på Ukrainas spesifikke forespørsel og kommer i tillegg til ikke-dødelige våpen vi allerede har forsynt dem med, la han til.

Medregnet det siste lånet har Canada kunngjort lån til Ukraina for til sammen 620 millioner canadiske dollar siden nyttår.

Vestlige land anklager Russland for å planlegge en invasjon av Ukraina, noe Moskva bestrider. Likevel har russerne utstasjonert rundt 100.000 soldater langs grensa til nabolandet.

Canada, som huser en stor ukrainsk diaspora, har siden 2015 hatt 200 soldater utstasjoner i landet, der de har bidratt i opptrening. De er nå hentet ut av landet, og den canadiske ambassaden i Kiev er midlertidig stengt.

Powered by Labrador CMS