Nyheter

BRANN: Tidlig torsdag morgen ble det meldt om tilløp til brann om bord den canadiske fregatten HMCS Fredericton. Her var fartøyet i Adriaterhavet i 2015.

Branntilløp om bord canadisk fregatt

HMCS Fredericton var på vei til øvelse FLOTEX og befant seg utenfor kysten av Nord-Trøndelag da det oppstod brann og fartøyet fikk motorstans. Brannen er slukket, og motoren er i gang torsdag morgen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det har vært brann om bord på et militært fartøy, bekrefter talsperson Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) overfor Forsvarets forum.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det var VG som først meldte om brannen.

Moen sier at det er Hovedredningssentralen som leder operasjonen, men opplyser at brannen er slukket og at fartøyet har fremdrift.

– Vi har støttet med andre fartøy i området, sier han, og legger til at det har vært utfordrende vær i området.

Hovedredningssentralen fikk melding om hendelsen like før kl. 5 torsdag morgen. Det opplyser vakthavende regningsleder Asbjørn Viste til Forsvarets forum.

– Den ble slokket ganske raskt og fartøyet går for egen maskin, sier Viste. Han legger til at hendelsen skjedde i Frohavet vest for Trondheim.

FOH opplyser at det er den canadiske fregatten HMCS Fredericton. En oppdatering på Facebook 15. november bekreftet av skipet befant seg i Kattegat i forbindelse med en øvelse med Nato-allierte:

Fregatten er del av Natos stående maritime styrke 1 (SNMG1), én av Natos fire stående flåtestyrker. Det sier Nato-talsperson Erik Reynolds i en pressemelding torsdag ettermiddag.

– Da brannen ble oppdaget handlet mannskapet umiddelbart og slukket brannen, skriver Reynolds.

– Det er ingen skadde og skipet er nå på vei mot en norsk havn for å gjennomføre reparasjoner.

Skipet var på vei nordover langs norskekysten for å delta øvelse FLOTEX, årets største marineøvelse, som startet mandag. Øvelsens hovedscenario starter 20. november, før det skal flere av fartøyene ligge til kai i Bodø.

Nærmere 20 fartøy deltar i øvelsen, deriblant også en fransk, en tysk og en dansk fregatt.

Powered by Labrador CMS