Nyheter

DØDELIG ANGREP: Demonstranter går ut i gatene i Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou lørdag 27. november 2021 og ber president Roch Marc Christian Kabore trekke seg. Protesten kommer etter det dødeligste angrepet på flere år mot sikkerhetsstyrkene i Sahels Soum-provinsen tidligere denne måneden, hvor mer enn 50 sikkerhetsstyrker ble drept og etter et angrep i Center North-regionen hvor 19 personer inkludert ni medlemmer av sikkerhetsstyrkene var. drept.

Sørgeperiode i Burkina Faso etter at over 40 ble drept i bakholdsangrep

Det er innført en nasjonal sørgeperiode på 48 timer etter at et bakholdsangrep tok livet av minst 41 mennesker i Burkina Faso lille julaften.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Reuters skriver at flere av de drepte tilhørt en myndighetsvennlig milits. De ble drept i et bakholdsangrep gjennomført av en militant gruppe.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Myndighetene i Burkina Faso opplyser at det også gikk sivile liv tapt i angrepet som skjedde i Loroum-provinsen. Angrepet fordømmes og omtales som barbarisk i et informasjonsskriv fra regjeringen.

Sørgeperioden gjelder søndag og mandag. I et skriv fra presidentens kontor omtales angriperne som terrorister.

Burkina Faso har siden 2015 vært rammet av jevnlige og dødelige angrep fra militante grupper, flere av dem jihadister, spesielt i landets nordlige og østlige deler, nær grensene til Mali og Niger.

Powered by Labrador CMS