Nyheter

PÅ VEI SØROVER: F-16-flyene hadde siste testtur i Bodø onsdag denne uka.

F-16-flyene har landet i Danmark

Turen har gått fra Bodø til Skydstrup flystasjon på Jylland. Fredag er norske F-16 et steg nærmere å brukes til opplæring av ukrainske soldater. 

Publisert

De norske F-16-flyene som den siste tiden har vært testet i Bodø, har nå landet i Danmark. Det skriver Forsvaret på sine nettsider. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

 – Det er fint å endelig få de norske flyene ned hit til Skrydstrup. Etter over 40 år i tjeneste for det norske luftforsvaret, i trening og operasjoner i Norge og utlandet, vil flyene nå brukes for å hjelpe Ukraina i sin forsvarskamp. Nå kan vi bidra enda mer i støtten til Ukraina, sier detasjementsjef for det norske bidraget i Danmark, oberstløytnant Bård Bakke.

I Danmark skal ukrainske jagerpiloter og teknikere få opplæring på jagerflyet som har tjent Norge fra 1980 og fram til F-35 overtok i 2022.

Sjef for Luftforsvaret generalmajor Rolf Folland sa følgende til Forsvarets forum onsdag: 

– I første omgang vil vi bidra med to fly til treningssenteret. Antallet fly vil kunne variere noe til tider, da vi kontinuerlig må holde flyene operative. Vedlikehold og noen turer til og fra Danmark kommer til å skje.

Norge stiller med to fly og ti instruktører. 

Powered by Labrador CMS