Nyheter

MER STØTTE: Gjennom det internasjonale fondet for Ukraina bidrar Norge. Forsvarsminister Bjørn Arild Gram sier det er et viktig bidrag.

Nytt Ukraina-bidrag: – Akutt behov

Sammen med flere andre land skal Norge støtte Ukraina med luftvern og maritime kapasiteter. 

Publisert

Flere europeiske land har blitt enige om en ny felles støttepakke til Ukraina. Den er verdt rundt 150 millioner britiske pund og er en del av det internasjonale fondet for Ukraina (IFU).

Det er i norske kroner cirka litt over to milliarder.

Det er Norge sammen med Storbritannia, Nederland, Danmark, Sverige, Litauen og Island som står bak fondet.

Støtten er øremerket luftvern og maritime kapasiteter som småbåter, anti-dronesystemer og radarer. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi står sammen med og støtter Ukraina så lenge det er nødvendig. De har et akutt behov for mer våpen og militært utstyr. Støtte gjennom internasjonale fond er et av mange viktige bidrag, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp), i en pressemelding. 

Fondet er britisk-ledet, og skal skaffe militært materiell fra industrien til Ukraina. Ifølge forsvarsdepartementet har Norge bidratt med 1,8 milliarder kroner siden 2022 til fondet. 

Forsvarsministre fra en rekke europeiske land er i disse dager samlet i Litauen. I tillegg til landene som bidrar på fondet var også Estland, Finland, Tyskland, og Polen samlet. 

I en felles uttalelse sier landene at de vil legge frem en omfattande pakke for luft- og missilforsvar i på Nato-toppmøtet i Washington i juli. 

Powered by Labrador CMS