Nyheter

FERIEPENGER: I 2020 ble det slått fast at innsatsstyrkene i HV har rett på feriepenger. Nå vanker det også feriepenger av sluttbonusen.

Gram innrømmer feriepenge-feil

– Tidligere har det blitt gjort feil overfor personellet, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarsdepartementet vil utbetale feriepenger av sluttbonus til innsatsstyrkene i Heimevernet helt fra 2005.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Forsvaret er helt avhengig av tilgang til frivillig personell, og Heimevernet har alltid hatt frivillighet som en sentral bærebjelke. Tidligere har det blitt gjort feil overfor personellet, og derfor rydder vi nå opp, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

I en dom fra Frostating lagmannsrett 31. mars 2020 ble det slått fast at innsatsstyrkene har krav på feriepenger. Personellet fikk da utbetalt feriepenger av innsatsstyrketillegget og godtgjøring i henhold til grad, tilbake til 2005.

– Ønsker å komme personellet i møte

Nå blir det også utbetalt feriepenger av sluttbonusen.

– Vi ønsker å komme personellet i møte og vil utbetale feriepenger av sluttbonusen personellet allerede har mottatt, sier forsvarsministeren.

Sluttbonus har blitt utbetalt til dem som har deltatt på 75 prosent av innkalte øvings- og treningsdager i løpet av kontraktsperioden.

I fjor ble det, ifølge Forsvaret, utbetalt til sammen 75 millioner kroner i feriepenger og forsinkelsesrenter til cirka 7500 personer i Heimevernets innsatsstyrker.

Powered by Labrador CMS