Nyheter

FORLENGER: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) opplyser at evakueringen av skadde ukrainske pasienter vil fortsette i 2024.
FORLENGER: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) opplyser at evakueringen av skadde ukrainske pasienter vil fortsette i 2024.

Forlenger luftevakueringen av skadde ukrainere

Regjeringen vil fortsette flyevakueringen av ukrainske pasienter. Tilbudet har pågått siden sensommeren 2022, og nå skal det vare enda lenger.

Publisert

Etter flygning nummer 100 torsdag kveld skriver TV 2 at regjeringen vil forlenge ordningen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Norge har tilbudt faste ukentlige flygninger siden august 2022. Etter anmodning fra EU har regjeringen bestemt seg for å forlenge tilbudet ut november i år.

– Norge støtter Ukraina på mange måter, både sivilt, humanitært og militært. Og et viktig bidrag er nettopp at vi kan transportere skadde ukrainere til Norge og andre land i Europa. Det er det et stort behov for, og det er flott at vi kan bidra på den måten, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) til kanalen. 

Forsvarets luftevakueringsgruppe har i tett samarbeid med norske helsemyndigheter, SAS og andre aktører evakuert 2183 ukrainske pasienter og pårørende, ifølge TV 2.

Powered by Labrador CMS