Nyheter

STØTTER: Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock sier at Ukraina skal få hjelp så lenge landet har behov for det.

Tyskland lover å støtte Ukraina så lenge det trengs

Tyskland forsikrer at landet skal støtte Ukraina i krigen mot Russland i flere år, dersom det blir nødvendig.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Beklageligvis må vi anta at Ukraina fortsatt vil trenge nye tunge våpen fra sine venner neste sommer, sier Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock til avisen Bild am Sonntag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Ukraina forsvarer også vår frihet, vår fred. Og vi støtter dem økonomisk og militært, og så lenge det trengs. Punktum, sier Baerbock.

Hun advarer om at krigen kan fortsette i flere år, men legger til at hun mener Russlands president Vladimir Putin led av vrangforestillinger ved å tro at Ukraina ville falle innen noen få uker.

Les også: Tyskland offentliggjør militær bistand til Ukraina

Baerbock forsvarer Ukrainas krav over Krim-halvøya, som Russland annekterte i 2014.

– Krim tilhører også Ukraina. Verden har aldri anerkjent annekteringen i 2014, som skjedde i strid med folkeretten, sier statsråden.

Hun advarer tyskerne mot å bli utmattet nå som krigen i Ukraina har pågått i seks måneder. Folk merker konsekvensene av Putins energikrig på lommeboka, påpeker hun, og sier:

Om Ukrainas behov for norske våpen: – Det handler ikke om å overleve lengre, men å vinne raskere

– Den sosiale splittelsen av Europa er del av Putins krigføring. Vi må forhindre det. Det blir en tung vei å gå, men det er del av vårt politiske ansvar å dempe de sosiale ulikhetene som høye energipriser fører til, sier Baerbock.

Powered by Labrador CMS