Nyheter

TIL UKRAINA: Utviklingsminister Anne Beate Tvinnereim og justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl sammen med generalsekretær Bernt Apeland i Røde Kors ser på førstehjelpsutstyr og medisinsk utstyr som skal til Ukraina.

20 tonn norsk førstehjelps-utstyr til Ukraina

– De mest sårbare er fremdeles inne i Ukraina, sier utviklingsminister Anne Beate Tvinnereim. På tirsdag sender Norge 20 tonn med utstyr inn i landet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I eskene på nødhjelpslageret til Røde Kors hos Bring på Skedsmokorset er det 1.800 førstehjelpssett, 762 førstehjelpsbager og over 1.000 førstehjelpskofferter.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De inneholder blant annet babytepper, bleier, såpe, feltsenger, varmluftsaggregater, rullestoler og medisiner.

– Europa står oppi den største flyktningkrisen siden andre verdenskrig, og vi er i stand til å hjelpe. Med dette får vi bistand raskt ut og inn i Ukraina, sier utviklingsminister Anne Beate Tvinnereim (Sp) til NTB.

Les også: Dette er våpnene Vesten sender til Ukraina.

NØDHJELP: Barselpakke med plant annet babyklær, bleier og kopp er blant utstyr som Norges Røde Kors sender til Ukraina.

– Det er et stort fokus på flyktningene som har klart å ta seg ut av Ukraina, men de mest sårbare er fremdeles inne i Ukraina, påpeker ministeren.

Søndag ettermiddag besøkte Tvinnereim lageret sammen med justisminister Emilie Enger Mehl (Sp).

Sendes via Romania

Ifølge Røde Kors, som er en av hjelpeorganisasjonene med mannskap på bakken i Ukraina, er behovet for førstehjelpsutstyr og medisinsk utstyr, særlig til nyfødte, enormt.

Generalsekretær Bernt G. Apeland i Røde Kors Norge, som står bak innsamlingen, sier de håper å få utstyret på plass i Ukraina i løpet av uken. Først vil det fraktes ned til Romania, før det distribueres videre til Røde Kors inne i Ukraina.

Det er ikke uten risiko.

– Det er alltid risiko i en konfliktsone, men det er dette Røde Kors holder på med, og vi har en løpende dialog med partene slik at vi kan sikre at de som frakter utstyret, ikke blir angrepet, sier Apeland til TV 2.

Også Forsvaret har sendt utstyr til Ukraina. Les mer om det her!

Glad for fortgang i hjelpen

PÅ BESØK: Utviklingsminister Anne Beate Tvinnereim.

Regjeringen har bevilget 350 millioner kroner til Røde Kors' hjelpearbeid. Dette er en del av de 2 milliardene Norge har satt av til humanitær hjelp i Ukraina.

Tvinnereim sier regjeringen ikke er ferdig med å fordele støtten og gjør fortløpende vurderinger av hvor pengene skal gå.

– Disse pengene gikk til Røde Kors, som nå er i gang med å få ting inn i Ukraina. Det går fort, og det er godt å se, sier hun.

Powered by Labrador CMS