Nyheter

APARTHEID-ANKLAGER: Den norskstøttede israelske menneskerettighetsgruppen B'Tselem har satt opp store bannere på den okkuperte Vestbredden i forbindelse med president Joe Bidens besøk.

Biden fikk demonstrasjon av missilforsvar da han landet i Israel

Plakater med anklager om diskriminering av palestinere, var noe av det første president Joe Biden fikk se i Israel, i tillegg til landets toppmoderne rakettforsvarssystem.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

President Joe Biden ankom onsdag Israel, der han alt på flyplassen ble gitt en demonstrasjon av landets toppmoderne rakettforsvarssystem.

Neste punkt på Bidens program onsdag var et besøk på holocaustmuseet Yad Vashem i Vest-Jerusalem, og deretter venter samtaler med israelske ledere, blant dem fungerende statsminister Yair Lapid.

Fredag skal den amerikanske presidenten etter planen møte palestinernes president Mahmoud Abbas i Betlehem på den okkuperte Vestbredden.

Dersom den korte turen fra Jerusalem til Betlehem foregår i bil, vil Biden passere flere store skilt og bannere som den norskstøttede israelske menneskerettsorganisasjonen B'Tselem har satt opp i anledning besøket.

«Mr. President, dette er apartheid», lyder teksten på skiltene, med henvisning til den systematiske diskrimineringen av palestinere Israel ifølge B'Tselem og Amnesty International er skyldig i.

Også amerikanske Human Rights Watch har anklaget Israel for apartheid-forbrytelser, noe både USA og Israel avviser.

Powered by Labrador CMS