Nyheter

SØKER: KV Sortland bistår i letingen av vrakrester etter helikopterulykken torsdag morgen.

KV Sortland bistår etter helikopterulykke

Onsdag kveld ble en Mayday relay-nødmelding sendt ut på vegne av et helikopter ved kysten utenfor Bergen. 

Publisert Sist oppdatert

Kortversjon:

  • Hovedredningssentralen HRS Sør-Norge mottok nødmelding om helikopterstyrt onsdag klokken 19.41, etter at helikopteret forsvant fra FlightRadar rundt klokken 19.40.
  • Seks personer var ombord i helikopteret som styrtet i sjøen vest for Sotra.
  • Kystvaktskipet KV Sortland deltok i redningsaksjonen og bistår i letingen etter vrakrester etter ulykken.
  • En person er bekreftet omkommet i ulykken, mens fem andre er skadd. Helikopteret tilhørte Bristow Norge og var på treningsoppdrag for Equinor.

Oppsummeringen er generert av kunstig intelligens, men gjennomlest av en journalist.

En redningsaksjon ble raskt igangsatt etter at Hovedredningssentralen HRS Sør-Norge ikke oppnådde kontakt med det involverte helikopteret.

Politiet mottok klokken 20.11 melding om en angivelig helikopterstyrt i sjøen vest for Sotra.

Mistet raskt høyde

Data hos overvåkingstjenesten FlightRadar viser et helikopter som flyr utenfor Bergen, og som cirka klokken 19.40 forsvinner fra tjenestens kart, skriver TV 2.

De skriver at dataene derfra viser at helikopterets høyde synker fra 1200 fot til 400 fot like før det forsvinner. HRS bekrefter at de fikk nødmelding klokken 19.41.

Mange krefter i sving

– Politiet mottok en melding om en formentlig helikopterstyrt i sjø, vest for Sotra, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding.

– Det er nå bekreftet at det har skjedd en luftfartsulykke i sjø, skriver de videre.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Etter meldingen om ulykken bisto flere i redningsaksjonen, deriblandt Kystvakten med skipet KV Sortland.

Forsvarets Operative Hovedkvarter (FOH) bekreftet like etter meldingen om ulykken at kystvaktskipet KV Sortland er med i letingen etter det savnede helikopter utenfor Bergen.

– Det er kystvaktskipet KV Sortland som deltar i letingen, forteller talsperson ved FOH Jonny Karlsen ved FOH overfor NTB.

Seks personer ombord

Hovedredningssentralen meldte videre om at totalt seks personer var hentet opp av sjøen onsdag kveld.

– Det var etter vår kunnskap seks personer i helikopteret, opplyste HRS Sør-Norge.

Til Bergens Tidende forteller Hovedredningssentralen at personene lå i vannet i rundt 50 minutter før de ble hentet opp.

Bistår i letingen etter vrakrester

Torsdag morgen opplyser Jonny Karlsen at Kystvakten ved skipet KV Sortland vil fortsette søket etter vrakrester så lenge politiet ønsker.

– KV Sortland lå til kai ved  Ågotnes, vest for Bergen, da beskjeden kom. De avsluttet da bunkringen, og dro mot ulykkesstedet. Før de kom seg langt nok ut, kom beskjeden om at alle var hentet opp fra sjøen, forteller Karlsen til Forsvarets forum.

Han forklarer videre at skipet fortsatt arbeidet gjennom natten etter en anmodning fra politiet om bistand under letingen av vrakrester.

– I løpet av natten har KV Sortland hjulpet til i søket etter vrakrester. Det har vært mørkt og vanskelig, men arbeidet vil fortsette utover dagen og så lenge politiet ønsker det.

– Dyp sorg

Klokken halv ett natt til torsdag meldte politiet at en person er omkommet. En person er lettere skadd, og for de øvrige fire melder politiet at skadegraden er «varierende», uten å gå nærmere inn på dette.

Helikopteret tilhørte selskapet Bristow Norge og var på et treningsoppdrag for Equinor da ulykken skjedde. Det havarerte rundt seks kilometer vest for Algerøyna i Øygarden kommune. 

– Det er med dyp sorg at en person på oppdrag for oss er omkommet i denne tragiske hendelsen. Våre tanker går til de nærmeste pårørende, sier Equinors pressetalsperson Gisle Ledel Johannessen til NTB.

Powered by Labrador CMS