Nyheter

LEKKASJE: Fredag morgen ble det meldt om en ammoniakklekkasjep å Haakonsvern.
LEKKASJE: Fredag morgen ble det meldt om en ammoniakklekkasjep å Haakonsvern.

Mulig ammoniakklekkasje på Haakonsvern: Hvite Ørn evakuert

Fredag morgen ble to bygg på Haakonsvern evakuert etter en mulig ammoniakklekkasje. Ifølge politiet framstår situasjonen som udramatisk.

Publisert Sist oppdatert

Vest politidistrikt fikk melding om lekkasjen klokken 6.50, melder NTB.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det gjøres sikringstiltak på stedet, men basen er åpen og i normal drift, sier talsperson Michel Hayes i Sjøforsvaret til Forsvarets forum.

Han sier at politi og brannvesen er på stedet og gjør målinger. Det er i en varmesentral på basen at lekkasjen har skjedd, opplyser Hayes.

Like før klokken 8 opplyser politiet at det ikke er funnet noen lekkasje, og at det kan framstå som en teknisk feil.

– Evakuering opphører, og normal drift gjenopptas, skriver politiet på Twitter.

Like før halv ni opplyser Tone Størksen, sjef for Sjøforsvarets baser, at det var idrettsbygget (MTA) og Militærpolitiets kaserne Hvite Ørn som ble evakuert.

– Målingene er på vei ned og er nå godt under det som er akseptabelt nivå. De sjekker teknisk status nå, sier Størksen til Forsvarets forum.

– Det ser ganske kontrollert ut. Lekkasjen er inne på et bygg, og det kan se ut som det løser seg nå med brannmannskapene på stedet. Politiet er også der, sier operasjonsleder Tom Johannessen til Bergens Tidende.

Også 110-sentralen opplyser at situasjonen framstår som udramatisk.

Powered by Labrador CMS