Nyheter

TOK SEG TIL FINALEN: Førstelaget til Sjøkrigsskolen måtte gjennom et oppsamlingsløp, men tok seg til finalen. Her på Nordåsvannet i sin åtter, med navn R811 Steinar.

Sjøkrigsskolen på pallen i student-NM

Det ble bronsemedalje på kadettene fra Sjøkrigsskolen da Studentmesterskapet i roing ble avholdt i midten av mai. Kadettene ble kun slått av roklubbene fra NTNUI og Oslostudentenes idrettsklubb (OSI).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Under årets Studentmesterskap (SM) i roing den 13. mai, stod ni kadetter fra Sjøkrigsskolens mannlige roklubb, Royal Norwegian Naval Academy boat club (RNNA BC), på pallen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Med tiden 5:09,5 sikret kadettenes førsteåtter bronsemedalje.

SM er norgesmesterskap for alle studentklubber tilknyttet Norges studentidrettsforbund, og student-roklubber fra hele landet deltok da mesterskapet ble avholdt på Nordåsvannet i Bergen lørdag 13. mai.

I sitt forsøksheat gikk åtteren fra Sjøkrigsskolen – med navn R811 Steinar – raskt opp i ledelsen, foran førsteåtteren til Norges teknisk-naturvitenskapelige universitets idrettsforening (NTNUI).

– Det kom overraskende på NTNUI, som nok hadde forventet at det ikke skulle være nødvendig å hente frem alle kreftene allerede i forsøket, sier rolagets trener Sjur Øyen til Forsvarets forum.

– Men krefter og kløkt måtte til hos NTNUI, for hver gang de forsøkte seg på å øke farten, svarte marinens menn og lot ikke de grønnkledde fra bartebyen få noe gratis, forteller Øyen.

Kadettene ble imidlertid tatt igjen av båten fra NTNUI, som kom først i mål og dermed fikk den første sikre finalebilletten. RNNA BC måtte dermed ut i oppsamlingsløp, som kadettene vant komfortabelt.

NTNUI tok gull

I finaleløpet var det Norges handelshøyskole (NHH) sitt rolag Crew som først gikk opp i ledelsen, men disse ble tatt igjen av både NTNUI og RNNA BC.

– NHH får det for tøft og klarer ikke håndtere det samme nivået av melkesyre som NTNUI og RNNA BC. Kampen om gullet er ikke avgjort, selv om det merkes godt at det ekstra oppsamlingsløpet har satt sine spor i åtte par med kadettlår, forklarer Øyen.

– Det var rett og slett ikke sprut nok igjen i hvert benspark fra kadettene til de siste åretakene. Oslostudentenes idrettsklubb, som heller ikke ror sitt tredje løp for dagen, og utelukkende består av tidligere roere, klarer dermed å snike seg forbi inn til en sølvmedalje.

FINALEN: NTNUI (i grønne drakter) rodde inn til gull, sølvet gikk til OSI (i røde capser) og bronsen gikk til RNNA BC i den karakteristisk lakkerte Steinar til høyre i bildet.

Ifølge Øyen har samtlige av bronse-kadettene begynt med roing først etter at det begynte utdanningen sin ved Sjøkrigsskolen.

NTNUIs førsteåtter tok altså gullet med tiden 5:02,6, mens førsteåtteren fra Oslostudentenes idrettsklubbs rolag sikret sølv med tiden 5:07,8.

Sjøkrigsskolens Kvinnelige Roklubb (SKKR) tok seg til finalen etter at de tok seg videre med seier i oppsamlingsløpet. I finalen endte de på sjette plass med tiden 6:20,1.

– For de som ville gi litt ekstra

I Studentmesterskapet ros det tre klasser: herrer, damer og miks. Alle konkurrerer i disiplinen «åtter», som ros av åtte personer med én åre hver. Den niende personen i båten er en «cox», en styrmann eller -kvinne.

    Royal Norwegian Naval Academy Boat Club ble stiftet i 2010 som Sjøkrigsskolens første roklubb.
    – Klubben ble startet som er forening for de som ville gi litt ekstra under sin skolegang på Sjøkrigsskolen. RNNA BC er tuftet på engasjement, fysisk overlegenhet og sosialt samvær, skriver klubben på sine nettsider.

Tidligere i år tok kadetter fra RNNA BC sølv i disiplinen 4x500 meter i norgesmesterskapet i innendørsroing, altså NM i romaskin. I fjor tok de sølv i Jaggellonian regatta i Krakow.

Powered by Labrador CMS