Nytt om navn

HEDRET: Stabssersjant Runar Jeistad (til venstre) har fått tildelt Norsk Totalforsvarsforums Beredskapspris. Brannsjef i Sarpsborg kommune Terje Surdal fikk tildelt Beredskapsprisen for sivil sektor.

Stabssersjant tildelt beredskapspris

Runar Jeistad, som var lagfører i Gjerdrum-skredet, fikk nylig prisen for sitt «ekstraordinære» bidrag til å øke norsk beredskap.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Stabssersjant Runar Jeistad ble tildelt Norsk Totalforsvarsforum (NTF) beredskapspris for 2021 på årets Totalforsvarskonferanse. Det skriver NTF på sin Facebook-side.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Prisen deles ut hvert år, til én person i militær sektor og én person i sivil sektor. Beredskapsprisen har siden 2008 blitt tildelt enkeltpersoner som har gjort en innsats for å bedre Norges beredskap.

NTF er et forsvarsrelatert samarbeids- og interessereforum som jobber for «å styrke landets beredskap med sikte på å gjøre samfunnet mer robust og mindre sårbart i en krisesituasjon».

Ifølge NTFs begrunnelse har Jeistad bidratt «på en ekstraordinær måte» til å øke beredskapen mot tap av liv, natur og eiendom.

– Han er opptatt av at alle må bidra og jobbe for at ting skal gå rundt, og setter beredskapen, kollegaer og oppdrag foran seg selv til enhver tid, skriver NTF om Jeistad.

– Han var leder på stedet for ingeniørstyrkene i Gjerdrum-hendelsen, og deltok også som lagfører i selve skredet. Han var også i det norskledede feltsykehuset i Kabul for å drive vedlikehold da det smalt.

Videre beskriver NTFs jury Jeistad som en inspirasjon for sine medsoldater og en god ambassadør for Forsvaret.

Prisen for sivil sektor ble tildelt brannsjef i Sarpsborg kommune Terje Surdal, for sin innsats og sterke engasjement gjennom flere år. Surdal har bakgrunn fra Forsvaret.

Powered by Labrador CMS