Nyheter

BELL: Et Bell-helikopter fotografert i 2021. Illustrasjonsfoto.

Ekstremvær: Forsvaret bistår med to Bell-helikoptre

To Bell-helikoptre er stilt til disposisjon for politiet. I første omgang skal de til Hallingdal, opplyser Forsvarets operative hovedkvarter (FOH).

Publisert Sist oppdatert

– Politiet har fått to Bell-helikoptre til disposisjon fra Forsvaret. De skal i første omgang bistå politiet i Hallingdal, sier FOH-talsperson Jonny Karlsen til Forsvarets forum i 18-tiden tirsdag.

Helikoptrene skal til Hallingdal, men vil ha mulighet til å hente forsyninger og drivstoff på Fagernes, sier Karlsen videre. Fagernes ligger i Nord-Aurdal kommune i Valdres.

Bell-helikoptrene skal bidra til innsatsen som politihelikoptre allerede utfører i Hallingdal, der flere er rammet av ekstremværet Hans. Innbyggere i deler av kommunene Ål og Hol evakueres tirsdag som følge av flom og jordrasfare.

At helikoptrene stilles til disposisjon innebærer at det er politet som styrer detaljene i hvordan Forsvarets Bell-helikoptre skal brukes, opplyser Karlsen.

Flere kommuner i Innlandet er også evakuert eller hardt påvirket av ekstremværet. Flere veier er stengt, og to jordras har gått på Otta i Sel kommune i Gudbrandsdalen. Et bolighus og en garasje ble tirsdag ettermiddag tatt i et jordras i et boligfelt i Bagn i Sør-Aurdal kommune i Valdres. Ingen skal være savnet.

– Hæren og Heimevernet koordinerer Innlandet politidistrikt, og bidrar med bakkemannskap, sier Karlsen. Han vet ikke per nå hvor mye personell det dreier seg om fra Forsvarets side.

– Vi ser på andre ressurser ettersom hvordan været utvikler seg, sier Karlsen til Forsvarets forum.

Powered by Labrador CMS