Nytt om navn

BAKGRUNN FRA FORSVARET: Leif Petter Sommerseth i kongens klær i 2013.

Leif Petter Sommerseth er forsvarskoordinator for tre kommuner

Han skal være et bindeledd mellom Forsvarets virksomhet og kommunene.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I september i fjor tok han fatt på jobben som forsvarskoordinator i Målselv kommune. Fra januar i år inkluderer oppdraget også kommunene Sørreisa og Bardu.

Leif Petter Sommerseth sier til Forsvarets forum at rollen hans er å være rådgiver og veiviser inn i Forsvaret for de tre kommunene.

Han opplyser at det i august er duket for en forsvarskonferanse, der forsvarsministeren er blant deltagerne. Planen er å «sette i scene» rådene fra forsvarssjefen, Forsvarskommisjonen og Totalberedskapskommisjonen, for å bidra til den politiske debatten om langtidsplanen.

– Da er jeg verktøyet som kommunen bruker til å iscenesette dette her på Bardufoss, sier Sommerseth, og legger til at han jobber 80 prosent som forsvarskoordinator og 20 prosent i selskapet Arctic Logistics, som driver med bedriftsrådgivning og administrativ rådgivning.

Ifølge nettsidene til Målselv kommune skal Sommerseth «følge opp og ta tidsriktige initiativ for å sikre at kommunen er i forkant av beslutninger, herunder kunnskap om beslutningsprosess og organisering».

Folkebladet skriver at Sommerseth har en lang karriere bak seg i Forsvaret. Han var brigader tilknyttet Hærstaben da han høsten 2019 ble pensjonist.

– Jeg tror på samarbeid. Og jeg tror det er viktig at kommunene i Nord-Norge samarbeider i sitt virke opp mot Forsvaret, heller enn å slåss mot hverandre, sa Sommerseth til Folkebladet i september i fjor.

Powered by Labrador CMS