Nytt om navn

BAKGRUNN FRA FORSVARET: Leif Petter Sommerseth i kongens klær i 2013.
BAKGRUNN FRA FORSVARET: Leif Petter Sommerseth i kongens klær i 2013.

Leif Petter Sommerseth er forsvarskoordinator for tre kommuner

Han skal være et bindeledd mellom Forsvarets virksomhet og kommunene.

Publisert

I september i fjor tok han fatt på jobben som forsvarskoordinator i Målselv kommune. Fra januar i år inkluderer oppdraget også kommunene Sørreisa og Bardu.

Leif Petter Sommerseth sier til Forsvarets forum at rollen hans er å være rådgiver og veiviser inn i Forsvaret for de tre kommunene.

Han opplyser at det i august er duket for en forsvarskonferanse, der forsvarsministeren er blant deltagerne. Planen er å «sette i scene» rådene fra forsvarssjefen, Forsvarskommisjonen og Totalberedskapskommisjonen, for å bidra til den politiske debatten om langtidsplanen.

– Da er jeg verktøyet som kommunen bruker til å iscenesette dette her på Bardufoss, sier Sommerseth, og legger til at han jobber 80 prosent som forsvarskoordinator og 20 prosent i selskapet Arctic Logistics, som driver med bedriftsrådgivning og administrativ rådgivning.

Ifølge nettsidene til Målselv kommune skal Sommerseth «følge opp og ta tidsriktige initiativ for å sikre at kommunen er i forkant av beslutninger, herunder kunnskap om beslutningsprosess og organisering».

Folkebladet skriver at Sommerseth har en lang karriere bak seg i Forsvaret. Han var brigader tilknyttet Hærstaben da han høsten 2019 ble pensjonist.

– Jeg tror på samarbeid. Og jeg tror det er viktig at kommunene i Nord-Norge samarbeider i sitt virke opp mot Forsvaret, heller enn å slåss mot hverandre, sa Sommerseth til Folkebladet i september i fjor.

Powered by Labrador CMS