Nyheter:

ØRLAND: Det var et fly av typen B-1B Lancer som var involvert i hendelsen.

Nettbrett på avveie skal ha skapt problemer for amerikansk bombefly på Ørland

Flyet fikk omfattende skader, og en ansatt er midlertidig omplassert som følge av hendelsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i år hadde det amerikanske luftforsvaret fire bombefly av typen B-1B Lancer stasjonert på Ørland hovedflystasjon i Trøndelag. Nå rapporterer nettstedet «The War Zone» at et av flyene skal ha lidd betydelig skade som følge av en noe spesiell hendelse.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Amerikanske bombefly hadde sitt første oppdrag i Norge i februar.

Ifølge ikke navngitte kilder skal skaden ha oppstått etter at et nettbrett kom inn i en av motorene. Flyet fikk omfattende skader, noe som førte til at begge motorene på den ene siden av flyet måtte erstattes. U.S. Air Force har ikke ønsket å verken bekrefte eller avkrefte de spesifikke detaljene.

De har imidlertid bekreftet at et uhell har funnet sted og at det skjedde i Norge.

Som følge av hendelsen skal sjefen for vedlikeholdsskvadronen ha blitt midlertidig omplassert, grunnet «tap av tillit» til hennes lederevner, ifølge «The War Zone».

– På nåværende tidspunkt fokuserer vi på å ta vare på flyverne våre og sørge for et trygt og disiplinert arbeidsmiljø, sa oberst Jose Sumangil i en uttalelse til Military.com.

Les også: Amerikanske bombefly fra Ørland ble fulgt av russisk jagerfly.

Powered by Labrador CMS