Nyheter:

DANS: 101 Doll Squadron opptredde under lanseringen.

Twerking ryster den australske marinen

Marinen ville sprite opp lanseringen av et nytt skip med twerkende kvinner, men mange opplevde den eggende dansen som upassende.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Skipet HMAS Supply (II) ble ønsket velkommen til Royal Australian Navy-tjenesten 10. april under en lanseringsseremoni på Fleet Base East i Sydney på en litt uvant måte. Publikum, som inkluderte høytstående offiserer og politikere, ble møtte med en twerkende dansetropp, noe som har opprørt mange i Australia.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Videoen over er filmet av Alex Bruce-Smith i Pedestrian TV og publisert på Twitter.

Ikke alle var like fornøyde med underholdningen under lanseringen av det nye skipet til to milliarder dollar. Tidligere soldat og representant i det australske parlamentet Phillip Thompson omtalte stuntet som «upassende».

– Det australske forsvaret burde holde seg for god til dette, spesielt under lanseringen av et skip, sier Thompson til kringkasteren ABC.

Mange har latterliggjort forestillingen på sosiale medier. En twitrer skriver at det hele er som en sene fra Sacha Baron Cohens film Diktatoren, mens en annen svarer at «den som kom på denne briljante markedsføringen ser kanskje etter en ny karriere».

«Ekkelt»

Dansetroppen 101 Doll Squadron fra Sydney ble invitert til å opptre av den australske marinen og mannskapet på HMAS Supply. I etterkant av kontroversen rundt forestillingen for marinen, har den Sydney-baserte gruppen, som spesialiserer seg på dancehall og afrobeats, slettet Facebook-siden sin og lukket Instagram-kontoen sin, skriver 7 News.

The Guardian skriver at 101 Doll Squadron ga ut en uttalelse, der de skriver at at de følte seg usikre og personlig angrepet, og anklager ABC for «villedende redigering» av et nyhetsklipp, som så ut til å vise høytstående personer til stede under opptredenen.

«Vi er skuffet over ABC villedende redigering av innslaget, som klippet inn gjester og kjente personer som ikke var til stede, og filmet fra vinkler publikum ikke kunne se», sier 101 Doll Squadron i uttalelsen.

«Vi synes at dette er ganske ekkelt», skriver dansegruppen.

Den australske marinen valgte selv ikke å ha med danseopptreden i sin egen lanseringsvideo, som er publisert på det australske Forsvarets hjemmeside.

Se den offisielle lanseringsvideoen:

Powered by Labrador CMS