Nyheter

UBÅTSAKEN: Australias forsvarsminister (til venstre) Peter Dutton sammen med utenriksminister Marise Payne og deres amerikanske motparter Antony Blinken og Lloyd Austin på en pressekonferanse i Washington torsdag.

Minister: Australia spilte med åpne kort overfor Frankrike

Australia var åpne og ærlige med Frankrike om bekymringer om ubåtkontrakten som aldri ble noe av, sier den australske forsvarsministeren.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Australias forsvarsavtale med USA førte til at det aldri ble noe av ubåtkjøpet fra Frankrike. Det har utløst en diplomatisk krise. Frankrike har kalt hjem landets ambassadører til både Australia og USA.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Frankrike er rasende på Australias håndtering av saken, og har anklaget sine allierte for å lyve om planene.

Det avviser Australias forsvarsminister Peter Dutton, som sier til Sky News Australia at landet var åpne og ærlige med Frankrike om bekymringer for avtalen, som hadde overskredet budsjettene og var forsinket.

Dutton sier han forstår at Frankrike er opprørt, men understreker at landet også offentlig ga uttrykk for bekymringer om ubåtavtalen med Frankrike.

– Myndighetene hadde bekymringer, vi uttrykte dem. Vi vil jobbe veldig tett med franskmennene, og fortsette med det i framtiden, sier Dutton.

Han sier at han personlig tok opp bekymringene med sin franske motpart, Florence Parly.

Les mer: Tidligere toppdiplomat: Ubåtsaken kan skade Nato

Powered by Labrador CMS