Nyheter

Utrangert fregatt ble senket på Stillehavs-øvelse

Under øvelsen Rim of the Pacific ble den utrangerte amerikanske fregatten USS Rodney M. Davis senket utenfor Hawaii.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

USS Rodney M. Davis har vært i bruk av det amerikanske forsvaret siden 1987. Fregatten har utført oppdragene sine i Stillehavet frem til 2015 da den ble tatt ut av bruk.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I sommer ble hun hentet tilbake på havet – til ett siste oppdrag, som Military Times kaller det.

50 nautiske mil nord for Hawaii regnet det bomber og missiler over henne, før hun sank til 15.000 fots dyp, skriver The War Zone.

USA brukte både Super Hornets og F-35 til å slippe laserstyrte bomber mot fregatten. En video på Twitter viser missiler skutt fra den canadiske fregatten HMCS Winnipeg og den malaysiske fregatten KD Lekir, i tillegg til et amerikansk P-8 Poseidon maritimt overvåkningsfly.

Fartøy som brukes i slike senkeøvelser forberedes etter strenge regler, ifølge det amerikanske sjøforsvaret. Det skal skje på minst 1800 meters dyp og minst 50 nautiske mil fra land. De skal også gjennom omfattende vask og visse deler skal fjernes.

Senkeøvelsen er en del av den større øvelsen RIMPAC, som i år ble holdt for 28. gang. Det er verdens største internasjonale, maritime øvelse. Den varer fra 29. juni til 4. august og finner sted på og rundt Hawaii og sør i California

Powered by Labrador CMS