Nyheter

FEILTENTE: Det britiske forsvarsdepartementet offentliggjorde onsdag dette bildet av en prøveoppskyting av en Trident-missil. En Trident-test utenfor Florida i forrige måned var etter alt å dømme mislykket.

Britisk atommissil feiltente under prøveoppskyting

En britisk Trident-missil feiltente og landet i havet under en prøveoppskyting i forrige måned, ifølge The Sun. Missilen var ikke armert med atomstridshode.

Publisert Sist oppdatert

Tabloidavisen The Sun meldte om uhellet onsdag. Angivelig sviktet den første startmissilen, og dermed landet Tridenten i vannet nær ubåten som avfyrte den.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hendelsen skal ha skjedd utenfor kysten av Florida. Det britiske forsvarsdepartementet innrømmer at noe uvanlig skjedde under prøveoppskytingen, men ønsker ikke å gå i detaljer.

Også i 2016 gikk det galt under testing av en britisk Trident-missil. Da skal en missil ha kommet ut av kurs.

Dette betyr at hendelsen forrige måned var den andre mislykkede britiske Trident-oppskytingen på rad, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Missilen som ble forsøkt avfyrt utenfor Florida, havnet i vannet med et «plopp», sier en ikke navngitt kilde til The Sun.

Det britiske forsvarsdepartementet forsikrer at hendelsen ikke har implikasjoner for den generelle påliteligheten til Trident-systemet.

Matthew Savill fra tankesmia Royal United Services Institute sier til Reuters at Russland og Kina trolig fulgte med på testen utenfor Florida – og at de høyst sannsynlig merket seg den mislykkede oppskytingen.

I Vest-Europa er det kun Storbritannia og Frankrike som har atomvåpen. John Healey fra det britiske opposisjonspartiet Labour ba onsdag regjeringen om en forsikring om at Storbritannias evne til avskrekking fortsatt er effektiv.

Powered by Labrador CMS