Nyheter

ALLIERTE: Den belarusiske presidenten Aleksandr Lukasjenko og Russlands president Vladimir Putin.

Lukasjenko: Russiske atomvåpen trengs for å avskrekke Vesten

De taktiske atomvåpnene som Russland har utstasjonert i Belarus, er nødvendige for å beskytte landet mot vestlig aggresjon, sier president Aleksandr Lukasjenko.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge ham planlegger nabolandet Polen en invasjon av Belarus.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Stol på meg, jeg har aldri løyet for dere. De forbereder seg på å invadere Belarus, på å ødelegge landet vårt, sa Lukasjenko i en tale til nasjonen fredag.

Ellers i talen sa Lukasjenko at det er behov for en umiddelbar våpenhvile i Ukraina, og at partene må innlede samtaler om en varig fred. Det bør ikke være noen forhåndsbetingelser for en våpenhvile, sa han videre.

Kreml-talsmann Dmitrij Peskov utelukket senere fredag en våpenhvile.

– Ingenting endrer seg i Ukraina-situasjonen. Den militære spesialoperasjonen fortsetter, da dette er den eneste måten å nå målene som landet vårt har i dag, sa Peskov.

Lukasjenko advarer Ukraina mot å innlede en ventet motoffensiv. Ifølge ham vil dette gjøre forhandlinger mellom Moskva og Kyiv umulig.

Les også: – Det er her i stor grad krigen vil avgjøres, sier ekspert om den ventede ukrainske våroffensiven.

Lukasjenkos Belarus er alliert med Russland. Russlands president Vladimir Putin sa i forrige uke at han vil utstasjonere taktiske atomvåpen i nabolandet, og russiske styrker har i invasjonen brukt belarusisk territorium.

Les mer om Russlands lagringsanlegg for taktiske atomvåpen i Belarus her.

Powered by Labrador CMS