Nyheter

AVVISER: Russland avviser planer om tilbaketrekning fra kraftverket, Zaporizjzja. På bildet står en russisk tjenestemann å holder vakt ved kraftverket i mai 2022.

Russland: Avviser planer om tilbaketrekning fra atomkraftverk

Zaporizjzja-kraftverket, som har vært okkupert av russiske styrker siden mars, drives fortsatt av ukrainske teknikere og i følge russiske myndigheter har de ingen planer om tilbaketrekning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er ikke vits i å se etter signaler der det ikke er noen eller kan være noen, sier Dmitrij Peskov, talsmann for Russlands president Vladimir Putin, ifølge nyhetsbyrået Interfax.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Uttalelsen mandag kommer etter at sjefen for det ukrainske atomkraftselskapet Energoatom, Petro Kotin, søndag sa at det var tegn til at Russland forbereder tilbaketrekning fra Zaporizjzja-kraftverket.

Kraftverket har vært okkupert av russiske styrker siden mars, men driftes fortsatt av ukrainske teknikere som jobber under svært krevende forhold.

De siste månedene har det vært stadige angrep mot både kraftanlegget og områdene rundt. Det har ført til frykt for at det kan skje en atomulykke.

Les også: Ny sikkerhetspolitisk situasjon krever også økt mental beredskap

Powered by Labrador CMS