Nyheter

STYRKER ARTILLERIET: Regjeringen ber om at Stortinget godkjenner å øke omfanget av kjøpt av artillerisystemer- og lokaliseringsradarer. Bildet er tatt da statsminister Jonas Gahr Støre besøkte øvelse Cold Response i mars.

Regjeringen vil styrke Forsvaret i nord med over to milliarder

De to milliardene skal gå til artillerilokaliseringsradar, artillerisystem og infrastruktur og utbygging på Værnes og Porsangmoen, opplyser regjeringen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vil vil ruste opp Værnes og Porsanger, styrke Hæren med mer artilleri og gi HV egne sikringsstyrker. Med disse endringene vil forsvarsevnen og særlig kampevnen til Hæren øke, sier forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) i en pressemelding fredag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

På Porsangermoen er prosjektet rettet mot eiendom, bygg og anlegg for materiell. Alle tiltak er planlagt å være ferdige i 2025, med en kostnadsramme på 363 millioner kroner.

På Værnes er det snakk om utbedring av infrastruktur, som må moderniseres og tilpasses. Prosjektet er planlagt å stå ferdig innen utgangen av 2024, med en kostnadsramme på 283 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS