Nyheter

BRUSSEL: Bjørn Arild Gram deltar på Natos forsvarsministermøte i Brussel.

Norge og Danmark gir 9000 artillerigranater til Ukraina

BRUSSEL (Forsvarets forum): Norge samarbeider med Danmark om artilleripakke til Ukraina.

Publisert

– Noe av det som det er mest behov for nå i striden er jo artilleri og ammunisjon. Derfor har vi i lag med Danmark og besluttet å donere noen 9000 nye artillerigranater, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) til Forsvarets forum.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Forsvarsdepartementet skriver i en pressemelding at Norge donerer selve granatene, mens Danmark donerer tilhørende brannrør, kruttposer og tennpatroner.

– I tillegg så donerer vi 7000 komplette artillerigranater, så det er 16.000 til sammen, sier Gram.

Tidligere har Norge donert 20.000 artillerigranater, skriver forsvarsdepartementet i pressemeldingen. Med donasjonene som offentliggjøres nå, har Norge donert til sammen 27.000 artillerigranater alene, og 17.000 sammen med Danmark.

Ukraina ser ut til å startet på en ventet motoffensiv mot den russiske okkupasjonen, men foreløpig har det kommet lite informasjon om hva som skjer ved fronten. Gram vil ikke spekulere i utfallet av kampene.

– Det er vanskelig å spå hvordan det vil utviklet seg. Det er en veldig krevende, vanskelig situasjon. Det er jo viktig at russisk aggresjon blir slått tilbake. Derfor støtter vi Ukraina for at de skal få framgang. Vi håper jo at vi på et tidspunkt skal komme dit at denne krigen kan avsluttes, og at vi kan få en eller annen form for forhandlet løsning. Men det er jo viktig at det skjer med utgangspunkt i ukrainsk styrke, sier forsvarsministeren.Powered by Labrador CMS