Nyheter:

BFO ville selv sjekke forholdene til forsvarsansatte etter at NRK skrev om boforhold.

BFO har spurt hvordan ansatte i Forsvaret har det.

– Alarmerende, sier BFO-leder Jens Jahren om funnene i fagforeningens egen undersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at denne saken ble publisert har Forsvarets forum sett hele undersøkelsen. Den viser at BFO-undersøkelse har svakt tallgrunnlag. – Tok bare temperaturen, svarer organisasjonen.

40 prosent av de som svarte trodde det var usannsynlig at de fortsatt jobbet i Forsvaret ut 2021. Responsen kom fra ansatte over hele landet som jobber i Luftforsvaret, Sjøforsvaret og Hæren, ifølge NRK.

Tilbakemeldingene Befalets fellesorganisasjon (BFO) fikk da de undersøkte hvordan ansatte i Forsvaret har det, dreier seg blant annet om boforhold og standard på arbeidsplassene til den enkelte befal.

I dialog med Forsvaret

– At så mange ikke vil anbefale Forsvaret som arbeidsplass, er et alarmerende funn. Det er den viktigste rekrutteringsbrønnen at folk gjør det. Når så mange ikke gjør det, er det skremmende, sier BFO-lederen til NRK, som først skrev om saken.

BFO-leder Jahren forteller at de allerede er i dialog med Forsvaret for å følge opp funnene de har gjort.

– Da kan vi sammen finne gode tiltak for å beholde personell, for det er vi tjent med – begge parter, sier han.

Det er et kjent problem at vervede soldater og ungt befal slutter i jobben tidligere enn Forsvaret selv ønsker. I løpet av 2018 og 2019 sluttet over 2.000 ansatte under 30 år i Forsvaret.

– Ikke godt nok

Kommunikasjonssjef i Forsvaret, Eystein Kvarving, påpeker til NRK at Forsvaret ikke automatisk er en dårlig arbeidsgiver bare fordi det finnes mangler.

Brigader Eystein Kvarving mener det er forbedringspotensiale i Forsvarets fysiske arbeidsmiljø.

– Det er stadig ting som ikke er som vi skulle ønske i Forsvaret. Det finnes mangler som vi også erkjenner og jobber for å løse, sier han.

Samtidig er han glad for at BFO har tatt tak i problemstillingen, selv om resultatene ikke er slik han skulle ønsket.

– Generelt sett er de fleste i Forsvaret fornøyd med arbeidsplassen sin og vil anbefale den til andre, men det er også noen som ikke gjør det. Det mener jeg ikke er godt nok. Da må vi gjøre ting bedre og ha en bedre kommunikasjon med våre ansatte, sier Kvarving.

Powered by Labrador CMS