Nyheter

KIRKENES: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram presenterer statsbudsjettets forsvarssatsning i Kirkenes.

Endrer bonusordning for å beholde ansatte

Regjeringen vil gi kritisk personell i Forsvaret på T35-kontrakt mulighet for å beholde opparbeidet bonus ved forlengelse.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I sitt forslag til statsbudsjett foreslår regjeringen å gi ansatte på såkalt T35-kontrakt bonus om de fortsetter i fast stilling. I dag skal personell med T35-kontrakt i utgangspunktet slutte ved fylte 35 år. Om de fortsetter, taper de retten til opparbeidet bonus.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

«Flere av disse har opparbeidet seg kritisk kompetanse som Forsvaret vil ha behov for videre, og er således i målgruppen for tilsetting til 60 år. Forsvaret har derfor oppfordret de aktuelle kandidatene til å søke seg til stillinger med tilsetting til 60 år. Det aktuelle personellet ønsker ikke å søke seg videre i Forsvaret dersom det innebærer at de taper retten til bonus. Forsvaret ønsker derfor at de aktuelle personene får utbetalt bonus selv om de søker seg til og gis tilsetting til 60 år», står det i regjeringens forslag til statsbudsjett.

Tiltaket ønskes velkommen av Befalets fellesorganisasjon (BFO).

– Det som er bra for å beholde personell, er muligheten for personell på T35 til å få utbetalt bonus selv om de går over til T60, Det er et godt beholde-insentiv, sier Rune Rudberg, nestleder i (BFO), til Forsvarets forum.

Også Torbjørn Bongo, leder i Norges offisers- og spesialistforbund (NOF), er er fornøyd med regjeringens forslag.

– Det er positive signaler, men også viktige, sier han.

Bonusutbetalingen som personellet får ved fylte 35 år, ligger i dag på rundt én million kroner. Regjeringens tiltak for å la personell som signerer ny kontrakt med Forsvaret beholde bonusen skal gjelde i en overgangsperiode, og avgrenses til å gjelde ut 2023.

Powered by Labrador CMS