Nyheter

NYE SANKSJONER: Sanksjonene er en nødvendig reaksjon på Russlands brutale og uprovoserte angrep på Ukraina, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap).
NYE SANKSJONER: Sanksjonene er en nødvendig reaksjon på Russlands brutale og uprovoserte angrep på Ukraina, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap).

Norge har innført nye sanksjoner mot Putin og det russiske regimet

Norge har innført nye sanksjoner mot president Vladimir Putin og det russiske regimet, opplyser Utenriksdepartementet.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Sanksjonspakken ble vedtatt i EU 21. juli 2022. Den trådte i kraft i Norge fredag, opplyser UD i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi står igjen sammen med EU om sanksjonene mot Russland for å opprettholde presset på den russiske regjeringen og den listeførte eliten. Sanksjonene er en nødvendig reaksjon på Russlands brutale og uprovoserte angrep på Ukraina, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap).

Les også: Seks måneder med krig i Ukraina

Utenriksdepartementet understreker at målet med sanksjonene er å redusere Russlands evne til å finansiere den folkerettsstridige krigen i Ukraina. Sanksjonene blir stadig strengere, og mulighetene for å drive handel med Russland er sterkt innsnevret.

Samlet er nå over 1.200 personer og over hundre enheter listeført. Det innføres forbud mot kjøp, import og overføring av gull med russisk opprinnelse, og havneforbudet utvides til å omfatte sluser.

Kronikk: Hva kan vi lære av Ukraina-krigen? Og hva vil avgjøre den?

Forbudet mot å motta innskudd fra russiske statsborgere utvides, og eksportkontrollen av flerbruksvarer styrkes.

Listen over varer og teknologi som ikke kan eksporteres til Russland, utvides. Bakgrunnen er at dette kan bidra til å styrke Russland militært og teknologisk, eller til å utvikle forsvars- og sikkerhetssektoren.

Les også: Lukasjenko sier belarusiske fly kan bære atomvåpen

Videre utvides listen over varer og teknologi til bruk i blant annet oljeraffinering og som er omfattet av et eksportforbud.

Powered by Labrador CMS