Nyheter

BRYTER IKKE: Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) (fotografert i midten) sier at departementet vil opprettholde kontakten med Hamas. Her fotografert under en debatt om to prosentmålet under Arendalsuka 2017.

Israels ambassade ber Norge avslutte kontakten med Hamas

Den israelske ambassaden ber Utenriksdepartementet avslutte all kontakt med Hamas. UD på sin side sier de vil fortsette kontakten.

Publisert Sist oppdatert

– Israel motsetter seg enhver form for samtaler med terrororganisasjonen Hamas og forventer at enhver regjering som har samtaler med Hamas, slutter med det umiddelbart.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det skriver den israelske ambassaden i Oslo i en epost til VG.

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) sier til avisen at de vil fortsette å ha kontakt.

– I kraft av Norges mangeårige engasjement i den israelsk-palestinske konflikten og tilstedeværelse i regionen har vi mange kontakter mot aktører i Midtøsten, også Hamas, sier han.

Eide sier at Norge kan fordømme slike gruppers terrorhandlinger på det sterkeste selv om de har kontakt med dem.

– I vår dialog med Hamas har vi tydelig formidlet vår sterke fordømmelse av deres avskyelige terrorhandlinger mot sivile i Israel. Vi har gitt klar beskjed om at voldshandlingene må stanses umiddelbart, at gislene må løslates, at sivile beskyttes og at det gis humanitær adgang.

Powered by Labrador CMS