Nyheter

UØNSKET: Utenriksminister Anniken Huifeldt forklarer i en pressemelding at tre russiske diplomater er uønsket i Norge i lys av hendelse i Butsja.

Norge utviser tre russiske diplomater

Norge har besluttet å erklære tre diplomater ved Russlands ambassade i Oslo for uønsket, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges utenriksminister Anikken Huitfeldt informerer i en pressemelding at tre diplomater er erklært uønsket i Norge.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hun forklarer avgjørelsen med hendelsene i Butsja.

— Dette kommer som en følge av de sjokkerende avsløringene av russiske styrkers overgrep mot sivile, i særdeleshet i byen Butsja utenfor Kyiv. Det er naturlig at vi i en slik situasjon vier økt oppmerksomhet til uønsket russisk virksomhet i Norge, sier utenriksministeren.

— Sammen med våre nære allierte og partnere vil vi fortsette å stå sammen mot Russlands aggresjon og sammen i vår støtte til Ukraina, sier Huitfeldt.

Varsler svar

Norges utvisning av tre russiske diplomater vil få et svar fra russisk side, varsler den russiske ambassaden, ifølge NTB.

Ambassaden bekrefter at den er kjent med at Utenriksdepartementet har erklært at «tre ansatte ved russiske diplomatiske organisasjoner i Oslo er persona non grata», det vil si at de er uønsket i Norge.

- Dette er et nytt uvennlig skritt fra den norske side som ikke blir ubesvart fra Russlands hold, heter det de en kommentar som NTB har fått tilsendt fra ambassaden på epost.

Powered by Labrador CMS