Nyheter

Statsministerens pressekonferansen om Russlands angrep på Ukraina.

Russland utviser tre norske diplomater

Russland utviser tre norske diplomater som svar på at Norge utviste russiske diplomater i april. Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) er ikke overrasket.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

De tre er norske diplomater på ambassaden i Moskva, heter det i en pressemelding fra departementet onsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De er erklært uønsket i Russland. Utvisningen kommer som en reaksjon på at Norge utviste tre russiske diplomater 6. april.

Les også: Russland hevder å ha ødelagt et «stort parti» med vestlige våpen i Ukraina.

– Vår beslutning om å erklære tre russiske diplomater for uønsket i Norge før påske ble tatt fordi de har bedrevet virksomhet som strider med deres diplomatiske status. Det er også et uttrykk for vår reaksjon på Russlands brutale opptreden i Ukraina, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) til NTB.

Samtidig sier hun at hun ikke er overrasket over Russlands beslutning.

– Norge vil fortsette å stå sammen med våre nære allierte og partnere mot Russlands aggresjon og i vår støtte til Ukraina.

– Russlands angrepskrig mot Ukraina har fått konsekvenser for forholdet mellom Norge og Russland. Som andre europeiske land og allierte, har vi redusert kontakten med russiske myndigheter til et minimum, sier Huitfeldt.

– Vi vil beskytte samarbeid og kanaler av direkte betydning for trygghet og sikkerhet. Det samme gjelder å sikre bærekraftig forvaltning i våre nærområder, tilføyer hun.

Les også: Lover bort 400 millioner kroner og vurderer tyngre våpen til Ukraina.

Powered by Labrador CMS