Nyheter

ILLUSTRASJONSBILDE: En bil med FN-observatører skal ha blitt truffet av et israels bombeangrep påskeaften. Bilen skal ha tilhørt FNs observatørkorps i Midtøsten (Untso). Dette er tatt i en annen anledning i 2022.

Kilder til Reuters: FN-kjøretøy truffet i israelsk angrep

Tre FN-observatører og en libanesisk tolk skal være skadd, ifølge ubekreftede meldinger. Israel nekter for å ha stått bak angrepet. 

Publisert

En bil med FN-observatører er truffet i et israelsk angrep i Sør-Libanon, ifølge to sikkerhetskilder til Reuters.

Droneangrepet fant sted utenfor landsbyen Rmeish i Sør-Libanon, nær grensa til Israel, ifølge kildene.

Bilen skal ha tilhørt FNs observatørkorps i Midtøsten (Untso) og fire personer ble ifølge Al Jazeera såret i angrepet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge ubekreftede meldinger skal det dreie seg om tre FN-observatører og en libanesisk tolk. Nasjonaliteten til observatørene er ikke bekreftet. Tilstanden til den ene blir betegnet som kritisk.

De første meldingene gikk ut på at bilen tilhørte FNs fredsbevarende styrke i Sør-Libanon (Unifil), men dette ble senere endret til Untso.

Israel nekter for at det var de som sto bak droneangrepet.

– Stikk i strid med meldingene så var det ikke Israel som angrep et Unifil-kjøretøy i Rmeish-området i dag morges, heter det i en kunngjøring.

Fredag gjennomførte Israel et droneangrep mot en bil i nærheten av Tyr i Sør-Libanon.

Ifølge den israelske hæren ble nestlederen for Hizbollah-militsens rakettenhet, Ali Abdel Hassan Naim, drept i det angrepet.

Powered by Labrador CMS