Nyheter

AKSJEOPPGANG: Produsenten av F-35-jagerflyene, Lockheed Martin, har hatt en stor økning i aksjeverdiene den siste uken. Her ved fabrikken deres ved Forth Worth i Texas i USA.

Enorm oppgang for amerikanske forsvarsaksjer

Etter et år med konstant nedgang gikk verdien til aksjene til store militærselskap i USA til værs etter at Hamas angrep Israel. Men ifølge analytikere vil ikke pilen gå oppover lenge.

Publisert

Denne uken hadde amerikanske forsvarsaksjer en enorm oppgang etter Hamas angrep Israel.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Til sammen har markedsverdien for de amerikanske forsvarsentreprenørgigantene Lockheed Martin, Northrop Grumman, L3Harris, Raytheon og General Dynamics steget med 28,4 milliarder dollar siden fredag 6. oktober, ifølge Forbes.

Forsvarsaksjer har vanligvis umiddelbare oppganger etter geopolitiske sjokk. Disse økningene stopper generelt og er ikke bærekraftige, hevder Bernstein-analytikere ledet av Douglas Harned i et onsdagsnotat til kundene.

Den første uken etter at Russland angrep Ukraina, steg aksjeverdien for amerikanske forsvarsaksjer med 5 prosent. Lockheed Martin og Northrop Grumman var pådriverne for dette med en oppgang på 20 prosent.

Denne oppgangen var midlertidig. I løpet av de neste seks månedene falt sektoren samlet med nesten 20 prosent.

Nesten 100 milliarder dollar mindre i løpet av 2023

Ifølge nettstedet Finbold har det økonomiske landskapet for store forsvarsaksjer hatt et dårlig år, til tross for at man skulle tro at forsvarsindustrigigantene ville trives i en tid med uro.

Mellom 1. januar 2023 og 11. oktober 2023 har de store forsvarsaksjene gått fra en verdi på 665,48 millioner dollar i januar til 567,40 millioner dollar i oktober. Det er 98,08 millioner dollar mindre.

Selskapene Finbold har sett på er blant andre Boeing, Lockheed Martin, Raytheon Technologies, Northrop Grumman og General Dyniamics.

Powered by Labrador CMS