Nyheter

INNRØMMER BESTIKKELSE: En amerikansk marinesoldat stasjonert ved Naval Base Ventura country i California innrømmer å ha mottatt bestikkelser fra Kina for å overgi sensitiv informasjon.

Amerikansk marinesoldat tok imot 15.000 dollar i bestikkelser fra Kina

Soldaten innrømmer at han tok imot penger fra en kinesisk etterretningsoffiser for bilder med informasjon om det amerikanske militæret.

Publisert

Den amerikanske marinesoldaten erkjente straffskyld for å ha konspirert mot eget land og mottatt nesten 15.000 dollar i bestikkelser mot at han sendte bilder av uklassifisert informasjon om det amerikanske forsvaret, ifølge The Guardian.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Underoffiseren Wenheng Thomas Zhao erkjente at han sendte sin kinesiske kontakt amerikanske planer for øvelser i det indopasifiske området, som er de tropiske delene av Indiahavet og vestlige og sentrale deler av Stillehavet.

I tillegg innrømmer han å ha sendt plantegninger, operasjonsordre og elektriske diagram av et radarsystem på en amerikansk militærbase i Okinawa i Japan.

Zhao, som jobbet på en marinebase i California, ble arrestert i august. Strafferammen er opp mot 20 år i fengsel.

Advokaten hans har ikke gitt The Guardian noen kommentar.

Statsadvokat Martin Estrada i California sa at Zhao hadde forrådt landet sitt og mennene og kvinnene i den amerikanske marinen ved å ta imot bestikkelser fra en utenlandsk motstander.

En annen marinesoldat, Jinchao Wei, ble også arrestert i august for å ha sendt nasjonal forsvarsinformasjon til Kina. Wei tjenestegjorde på skipet USS Essex da han ble arrestert.

USA har anklaget Kina for en omfattende kampanje bestående av spionasje og cyberangrep, noe Beijing har avvist.

Assisterende riksadvokat ved det amerikanske justisdepartementets nasjonale sikkerhetsavdeling, Matthew Olsen, sa at disse personene er anklaget for å ha brutt forpliktelsene sine for å beskytte USA og har forrådt offentlighetens tillit til fordel for den kinesiske regjeringen.

– På grunn av deres handlinger havnet sensitiv militær informasjon i hendene på Folkerepublikken Kina, sa Olsen.

Powered by Labrador CMS