Nyheter

NEDSLAG: Bildet viser krateret etter et angrep mot Ain al-Assad-basen i 2020.

Irakiske kilder: Drone skutt ned over luftbase med norske styrker

Luftvernsystemer har skutt ned en væpnet drone over luftbasen Ain al-Assad, der det er utplassert amerikanske og andre vestlige styrker, ifølge irakiske kilder.

Publisert Sist oppdatert

Angrepet mot Ain al-Assad-basen skjedde tidlig natt til mandag, sier kilder i det irakiske forsvaret til nyhetsbyrået Reuters. Norske soldater tjenestegjør på basen. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Dronen førte verken til ødeleggelser eller at noen ble drept eller såret, legger Reuters til. Bare noen timer tidligere angrepet mot Ain al-Assad ble en drone skutt ned over flyplassen i Arbil nord i Irak, der amerikanske og andre internasjonale styrker er utplassert.

Dette er ikke første gang basen har blitt angrepet. I januar 2020 ble det skutt et titalls raketter mot basen. I 2021 fortalte styrkesjefen for den norske kontingenten til VG at de hadde opplevd ukentlige droneangrep. Også i høst har det vært rakettnedslag i flybasen.

Powered by Labrador CMS