Nyheter

Sør-Afrika er vertsland for omstridt militærøvelse, som har fått navnet «Mosi II». Bilde for illustrasjon. Militære kjøretøy observert på N3 Highway nær Durban i Sør-Afrika, juli 2021.

Sør-Afrika: Vertskap for omstridt militærøvelse med Kina og Russland

Vertslandet deltar selv på øvelsen, som blir sett på som et nytt eksempel på det økende militære samarbeidet mellom landene. Øvelsen vil foregå på årsdagen for Russlands invasjon av Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Militærøvelsen, som har fått navnet «Mosi II», begynner utenfor den sørafrikanske kystbyen Durban fredag og vil pågå fram til søndag 26. februar.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Øvelsen, som dermed finner sted på årsdagen for Russlands invasjon av Ukraina 24. februar, blir sett på som et nytt eksempel på det økende militære samarbeidet mellom Russland og Kina.

Sør-Afrika deltar også i den omstridte øvelsen, som har reist bekymring over hvorvidt samarbeidet vil skape problemer for landets forhold til vestlige land, som har fordømt Russlands angrepskrig mot Ukraina.

Kritikken av Kreml har uteblitt fra både Kina og Sør-Afrika, som heller ikke har innført sanksjoner mot Russland.

Powered by Labrador CMS