Nyheter:

Afghanske sikkerhetsstyrker står vakt etter angrepet på universitetet i Kabul tidligere denne uken.
Afghanske sikkerhetsstyrker står vakt etter angrepet på universitetet i Kabul tidligere denne uken.

Stadig flere angrep i Afghanistan til tross for fredsforhandlinger

Antall daglige angrep i Afghanistan var i gjennomsnitt 50 prosent høyere de siste tre månedene enn i andre kvartal, ifølge en amerikansk rapport.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Samtidig har afghanske styrker gjennomført 1.111 bakkeoperasjoner de siste tre månedene, mer enn dobbelt så mange som i samme periode i fjor, opplyser USAs generalinspektør for afghansk gjenoppbygging, som står bak rapporten.

Økningen kommer til tross for at Taliban inngikk en fredsavtale med myndighetene i februar, Det forhandles i Dubai om neste fase i avtalen.

– Taliban har økt antall angrep for å motivere amerikanske tropper til tilbaketrekning og for å få bedre vilkår etter en tilbaketrekning, skriver det amerikanske forsvarsdepartementet i en pressemelding.

FN har tidligere dokumentert at kamphandlinger har tatt livet av 2.117 sivile og påført 3.822 skader i løpet av årets første ni måneder.

Mandag denne uken ble minst 35 personer, de fleste studenter, drept i et brutalt terrorangrep mot universitetet i Kabul.

Ekstremistgruppa IS har påtatt seg skylden for terrorhandlingen. Gruppen har den siste tiden også stått bak flere andre angrep i landet.

Powered by Labrador CMS