Nyheter

Afghanske sikkerhetsstyrker inspiserer en ødelagt bygning etter et angrep i hovedstaden Kabul onsdag denne uken. Angrepet var rettet mot landets forsvarsminister.

Storbritannia ber briter forlate Afghanistan umiddelbart

Storbritannia ber alle britiske statsborgere i Afghanistan om å forlate landet umiddelbart på grunn av en forverret sikkerhetssituasjon.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Alle britiske borgere i Afghanistan oppfordres til å forlate landet. Hvis du fortsatt er i Afghanistan, rådes du til å forlate landet nå på grunn av den forverrede sikkerhetssituasjonen, heter det i et oppdatert reiseråd fra utenriksdepartementet i London.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Departementet advarer briter mot å stole på nødevakuering. Britiske myndigheters hjelp til evakuering er svært begrenset, opplyser departementet.

Les også: Så mye har krigen i Afghanistan kostet Norge

Taliban kontrollerer stadig større deler av landet etter at Natos tilbaketrekking. Fredag grep islamistene kontroll over den første provinshovedstaden.

– Provinsen Nimroz' hovedstad Zaranj falt uten kamp, sier provinsens viseguvernør Roh Gul Khairzad til nyhetsbyrået AFP.

Norske myndigheter ba onsdag nordmenn i Afghanistan om å forlate landet for egen maskin.

Les også: Så mange norske soldater er såret i Afghanistan

Powered by Labrador CMS