Nyheter

ANKLAGER: Det britiske forsvarsdepartementet sier de ikke kan kommentere konkrete påstander om at spesialsoldater skal ha drept ubevæpnede menn. Storbritannias forsvarsminister Ben Wallace, her avbildet i Brüssel i mars i år. Bildet er ikke relatert til saken.

BBC: Britiske spesialsoldater drepte gjentatte ganger ubevæpnede menn i Afghanistan

Interne eposter viser at flere høytstående offiserer var klar over bekymringen for ulovlige drap.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Spesialsoldater fra Storbritannia drepte gjentatte ganger internerte og ubevæpnede menn under mistenkelige omstendigheter i Afghanistan, ifølge BBC.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det har BBC avdekket gjennom militærrapporter fra Storbritannias Special Air Service Regiment (SAS). Rapportene tyder på at spesialstyrkene ulovlig har drept 54 mennesker på et seks måneder langt oppdrag i Afghanistan.

Interne eposter viser også at flere høytstående offiserer var klar over bekymringen for ulovlige drap, deriblant den tidligere SAS-sjefen Mark Carleton-Smith, men at de unnlot å rapportere det til tross for en juridisk forpliktelse til å gjøre det.

Personer som tjenestegjorde i SAS-skvadronen sier til BBC at de så spesialstyrker drepe ubevæpnede mennesker under et nattangrep, og at de plantet våpen på åstedet for å rettferdiggjøre det.

Videre hevdes det at soldater i spesialstyrken konkurrerte med hverandre om å drepe flest mennesker.

Det britiske forsvarsdepartementet sier de ikke kan kommentere konkrete påstander, men en talsperson sier britiske styrker i Afghanistan «tjente med mot og profesjonalitet» og at de ble holdt til de «høyeste standarder».

Powered by Labrador CMS