Nyheter

KOMPROMISS: Russlands utsending til Afghanistan, Zamir Kabulov, mener at Taliban er villig til å inngå politisk kompromiss.

Russland: Taliban er klar til å inngå kompromiss

Taliban står klar til å inngå politisk kompromiss i Afghanistan, opplyser Russlands utsending til landet, Zamir Kabulov.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Kabulov kom med uttalelsen etter et møte med Afghanistans president Hamid Karzai tirsdag. Opprørerne står klar til å vurdere politiske tilbud som legges fram i forhandlingene mellom de to partene, uttalte den russiske utsendingen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Gjennom de siste 20 årene eller vel så det har mesteparten av Talibans lederskap fått nok av krig og forstår at det er behov for å lete etter politiske løsninger på den nåværende stillstanden, sa Kabulov.

Les også: Iranske marinefartøy seiler gjennom Den engelske kanal

Han la til at gruppen, basert på uttalelser og handlinger, har vist at den er klar til å inngå politisk kompromiss.

– Men fra deres ståsted er det opplagt at et politisk kompromiss bør legges fram for dem på en anstendig måte, sa russeren.

Taliban har den siste tiden igangsatt flere offensiver mot regjeringsstyrkene mens amerikanske styrker har blitt trukket ut av landet. Taliban har skodd seg på uttrekkingen av utenlandske styrker og tatt kontroll over en rekke distrikter, grenseoverganger og omringet provinshovedsteder.

Kabulovs uttalelser tirsdag kom etter at enda en runde med samtaler mellom Taliban og den afghanske regjeringen i helgen ikke førte fram til noe gjennombrudd.

Les også: Slik bidrar det tyske forsvaret etter flomkatastrofen

Powered by Labrador CMS