Nyheter

AVSLAG: Flere av de afghanske eks-ansatte på Camp Nidaros i Mazar-i-Sharif i Nord-Afghanistan har fått avslag på oppholdstillatelse i Norge. Det vil både Sp og Frp at skal endres.

Navarsete og Tybring-Gjedde vil ha ny vurdering av sakene til eks-ansatte afghanere

Både Liv Signe Navarsete (Sp) og Christian Tybring-Gjedde (Frp) syns Norge bør behandle oppholdssøknaden til eks-ansatte afghanere i Forsvaret på nytt.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Regjeringen må gå gjennom sakene til tidligere ansatte, som har fått avslag, på nytt. Slik lyder kravet fra Senterpartiets forsvarspolitiske talskvinne Liv Signe Navarsete til regjeringen, melder Vårt Land.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Mandag pågikk det harde kamper i Mazar-e-Sharif i Balkh-provinsen, der norske styrker var stasjonert fram til 2014. Byen kan bli den neste provinshovedstaden som erobres av Taliban.

Les mer: Forsvarssjefen til TV2: – Norske soldater har deltatt i krig i Afghanistan

Mens de som jobbet som tolk i det norske forsvaret fikk oppholdstillatelse etter uttrekkingen fra Afghanistan, fikk de med andre jobber avslag. Blant dem er flere som jobbet med renhold og vedlikehold på norske Camp Nidaros i Mazar-e-Sharif, og som nå frykter for livet.

Også Fremskrittspartiet vil at regjeringen griper inn.

– De som har jobbet tett med Forsvaret i Afghanistan, og som tidligere har fått avslag, bør få sakene vurdert på nytt, fastslår forsvarspolitisk talsmann Christian Tybring-Gjedde i Frp.

– Men Norge skal kun gi oppholdstillatelse til enkeltpersoner, ikke til hele familier, og de skal komme som en del av Norges kvoteflyktninger, legger han til.

Les mer: Så mange norske soldater er såret i Afghanistan

Powered by Labrador CMS