Nyheter:

ENORM BRANN: En rekke tankbiler lastet med olje står i brann på den største grenseovergangen mellom Afghanistan og Iran.
ENORM BRANN: En rekke tankbiler lastet med olje står i brann på den største grenseovergangen mellom Afghanistan og Iran.

Branninferno på grensen mellom Afghanistan og Iran

Det tok over 28 timer å slukke en enorm brann i hundrevis av tankbiler og andre lastebiler i grenseområdet mellom Iran og Afghanistan i helgen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Brannen startet lørdag ved grensebyen Islam Qala, om lag 120 kilometer vest for Herat i Afghanistan. Den slukte raskt tankbiler som sto parkert på grenseovergangen. Minst 500 kjøretøy skal ha blitt rammet av brannen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

17 personer har blitt sendt til sykehus med skader, mens det foreløpig ikke er bekreftet noen dødsfall.

Waheed Qatali, guvernøren i den vestlige Herat-provinsen uttalte lørdag at iranske myndigheter og NATO-ledede styrker i Afghanistan hadde blitt anmodet om assistanse for å stoppe den voldsomme brannen, som har gjort sto skade på blant annet elektrisk infrastruktur, og gjort store deler av provinshovedstaden Herat strømløs.

– Redningsarbeidere og afghanske sikkerhetsstyrker flyttet hundrevis av tankbiler med olje og gass, mens NATO-ledede Resolute Support Mission ble kontakt med en anmodning om å bistå med brannslukking fra luften, sier guvernøren til TV-kanalen Al Jazeera.

Ødeleggelsene er på over 100 millioner dollar, har nyhetsbyrået DPA fått opplyst.

Islam Qala er en av de største inngangsporten for handel med Iran. Afghanistan har fått grønt lys fra USA til å importere olje og gass fra Iran på tross av USAs sanksjoner mot landet.

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent.

Powered by Labrador CMS