Nyheter

Den norske leieren på flyplassen i Tbilisi under «Task Force Tbilisi».

Forsvaret planlegger retur fra Georgia i kveld

TBILISI (Forsvarets forum): Den norske leiren i Tbilisi forbereder seg på å pakke sammen og reise hjem til Norge mandag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser Forsvaret til Forsvarets forum.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den norske leiren ligger inne på den militære delen av Shota Rustaveli Tbilisi internasjonale lufthavn. Et femtitalls soldater fra forskjellige enheter i Forsvaret har den siste uken jobbet med å evakuere norske statsborgere og personer med tilknytning til Norge fra Afghanistan.

Les også: Zakera (14): – Jeg trodde jeg skulle dø

Soldater fra flere andre nasjoner har også brukt Tbilisi, hovedstaden i Georgia, som mellomstasjon for evakuering av personer fra Kabul.

Den norske styrken ankom Tbilisi om morgenen lørdag 21. august, og er en del av Brigade Nords hurtige reaksjonsstyrke i Telemark bataljon. I tillegg medvirker personell fra Forsvarets sanitet, Luftforsvaret og andre avdelinger. Personell fra Politiets utlendingsenhet har også deltatt i operasjonen.

Les også: Styrkesjef i Tbilisi: – Jeg måtte google «hva er et mottak?»

Det siste flyet med personer som Norge hentet ut av Afghanistan landet i Tbilisi om kvelden torsdag 26. august. Mandag morgen forlot det siste flyet med norsk personell ved feltsykehuset i Kabul Afghanistan.

Powered by Labrador CMS