Nyheter

KRIG: – Norske soldater har deltatt i krig mot al-Qaida, Taliban og andre opprørsgrupper i Afghanistan, sier Eirik Kristoffersen til TV 2.

Forsvarssjefen til TV2: – Norske soldater har deltatt i krig i Afghanistan

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen svarer på Jonas Gahr Støres uttalelse om at Norge ikke har «drevet krig» i Afghanistan.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Norske soldater har deltatt i krig mot al-Qaida, Taliban og andre opprørsgrupper i Afghanistan. Norske soldater gikk inn sammen med allierte etter at Nato hadde utløst artikkel 5 i Atlanterhavspakten, sier forsvarssjef Eirik Kristoffersen til TV 2.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Støre om afghanere som har jobbet for Norge: – Det må gjøres en avveining

Forsvarssjefen tilføyer at Norge som nasjon ikke deltok i krig mot Afghanistan.

Uttalelsen fra forsvarssjefen kommer som en reaksjon på et intervju med Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre i Vårt Land. Da sa han blant annet at Norge ikke har «drevet krig» i Afghanistan.

Les også: – Det er jo klart at man blir preget av å være ute i operasjoner. Det er også noe man kan ufarliggjøre mer, sier Eirik Kristoffersen

I etterkant av intervjuet presierte Arbeiderpartiet overfor TV 2 at partileder Støre og forsvarssjef Kristoffersen «har samme syn på bakgrunnen og mandatet for det norske engasjementet i Afghanistan og når det gjelder norske soldaters innsats i landet».

Powered by Labrador CMS