Meninger

IKKE JOURNALISTIKK: Eystein Kvarving er klar at Forsvarets podkast om Afghanistan ikke er journalistikk.

Vi tror at kritisk journalistikk gjør oss bedre

La det ikke være noen tvil, podkasten er ikke journalistikk, det er Forsvarets historie, fortalt av Forsvarets folk.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens meninger. Send inn kronikker og debattinnlegg til Forsvarets forum her.

Anders Sømme Hammer er kritisk til Forsvarets podkast om Afghanistan som ble laget høsten 2021. Fordi han mener den ikke er kritisk nok og ikke forteller alle sider ved hvordan det har gått i Afghanistan. La det ikke være noen tvil, podkasten er ikke journalistikk, det er Forsvarets historie, fortalt av Forsvarets folk, om hvordan det var å løse oppdrag i Afghanistan.

Jeg har ikke registrert at dette har blitt misforstått utover Sømme Hammers kritikk.

Det som er verdt å merke seg, og hvor Sømme Hammer og jeg er helt enige, er viktigheten av å skille tydelig mellom hva som er journalistikk og hva som er en organisasjons ønske om å fortelle sin historie. Det mener jeg Forsvaret gjør tydelig i denne podkasten, som vi også gjør i andre sammenhenger.

Vi ønsker et kritisk blikk

Så til kjernen. Ønsker Forsvaret et kritisk blikk på vår virksomhet og hvordan vi løser oppdrag? Anno 2022 så er svaret et ubetinget ja!

Vi tror kritisk journalistikk og et kritisk blikk på hvordan vi løser vårt samfunnsoppdrag er riktig og viktig. Det gjør oss bedre.

Forsvaret finansierer derfor et uavhengig medium hvis formål er nettopp å rette et kritisk blikk på Forsvarets virksomhet - Forsvarets forum.

Under full frihet

Redaktøren av Forsvarets forum og hans folk arbeider under full redaksjonell frihet. De stiller spørsmål som noen ganger er ubehagelige for oss, og de setter viktige temaer på dagsorden. Det er vi glade for.

Forsvarets oppgave er enkelt sagt å bevare fred, frihet og demokrati. En fri og uavhengig presse er en viktig del av demokratiet. Som en del av dette ønsker Forsvaret absolutt å bidra til en åpen og ærlig debatt om alle sider ved vår virksomhet.

Dette innlegget var først publisert av Journalisten.

Powered by Labrador CMS