Nyheter

DIALOG: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen ønsker dialog velkommen.

Forsvarssjefen positiv til dialog med Taliban i Norge

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen sier det er positivt at Forsvarets tidligere motpart i Afghanistan-krigen nå inviteres til Norge for forhandlinger.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Taliban må stilles til ansvar, fremhever Kristoffersen. Fredag ble det kjent at Norge har invitert Taliban til forhandlinger i Norge de kommende dagene. Her skal Taliban møte representanter fra Norge og andre vestlige land, samt aktivister.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les mer om Talibans Norge-besøk her.

– Jeg er veldig glad for at vi snakker med de som faktisk har makten i Afghanistan nå. Ikke fordi vi på noen måte anerkjenner Taliban som et legitimt styre, men fordi det afghanske folket fortjener bedre enn det de opplever nå, sier Kristoffersen til NTB.

– Alle vi som er veteraner og har jobbet i Afghanistan, er bekymret for det afghanske folket. Vi har lagt mye av hjertet og sjelen vår i det landet og synes det er vondt å se at de lider, sier Kristoffersen.

Norge og Vesten brøt diplomatiske bånd til Afghanistan da Taliban tok makten i august etter å ha inntatt Kabul nesten uten å møte motstand. Den tidligere motparten i den lange Afghanistan-krigen tok over mens vestlige diplomater og soldater evakuerte landet i all hast. Norske sanitetssoldater var blant de siste vestlige styrkene som dro ut.

– Det å ha en dialog med Taliban og prøve å få dem til å ta litt ansvar utenom det rene maktansvaret de har fått, ta vare på menneskerettigheter, kvinners rettigheter, det ønsker jeg velkommen, sier forsvarssjefen.

Russland posisjonert til å invadere hele Ukraina uten varslingstid, mener forsvarssjefen. Les mer her!

Powered by Labrador CMS