Nyheter

UTTREKNING: En dansk soldat viser frem et dansk flagg slik at aktuelle familier skal finne frem under evakueringsoperasjonen ved Hamid Karzai International Airport i Kabul, Afghanistan tidligere denne uken.
UTTREKNING: En dansk soldat viser frem et dansk flagg slik at aktuelle familier skal finne frem under evakueringsoperasjonen ved Hamid Karzai International Airport i Kabul, Afghanistan tidligere denne uken.

Siste danske Hercules-fly ute av Afghanistan

Etter å ha evakuert over 1000 personer de siste ti dagene, har det danske forsvaret i kveld stanset operasjonen, og siste fly har dermed lettet fra Kabul.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Et dansk Hercules-fly landet i onsdag kveld i Pakistans hovedstad Islamabad etter å ha flydd ut mer enn hundre mennesker fra Kabul. Flyvningen er den siste ut av Afghanistan etter den 15. august, da det ble bestemt at det danske forsvarets fly skulle settes inn i en evakueringsoperasjon. Det skjedde da den sivile flytrafikken stoppet som følge av Talibans inntog i den afghanske hovedstaden og den påfølgende kaotiske situasjonen på flyplassen i Kabul.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg kan bekrefte, at Forsvarets Hercules-fly har gjennomført sin siste flyvning med evakuerte fra Afghanistan. Denne gang med cirka 90 personer fra de danske listene, samt danske soldater og diplomater. Dermed er over 1000 personer blitt evakuert fra Kabul av danske fly, sier Danmarks forsvarsminister Trine Bramsen i en pressemelding.

Avgjørelsen om å stanse de danske flytransportene skjer på bakgrunn av en klar anbefaling fra det danske forsvaret. Den begrunnes i en økende trussel og risiko rundt lufthavnen, i tillegg til antallet evakueringer.

Blant de mer enn 1000 evakuerte med de to danske Hercules-flyene som ble satt inn i operasjonen, er lokalt ansatte ved den danske ambassaden i Kabul, i tillegg til deres familier, tidligere tolker som har samarbeidet med danske soldater, danske statsborgere, i tillegg til borgere fra en rekke allierte land.

Powered by Labrador CMS