Nyheter

KØBENHAVN: Et fly med 84 personer som er evakueret fra Afghanistan, kom torsdag morgen til Kbenhavns lufthavn, bekrefter det danske utenriksdepartementet.

Flere evakueringsfly har landet i Danmark

Torsdag kveld landet dagens andre fly med evakuerte fra Afghanistan i København. To andre fly er på vei, går det fram av FlightRadar24.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere torsdag landet et fly med 84 evakuerte. Det er uklart hvor mange som er om bord i de siste flyene, men på bilder fra flyplassen ser det ut til at flere busser står klare til å ta dem imot.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Forsvarsminister Trine Bramsen sa tidligere torsdag at Danmark har evakuert rundt 320 personer, blant dem tolker, ansatte i NGOer og menneskerettighetsforkjempere.

– I dag har to Hercules-fly lettet fra Kabul mot Pakistan. Det betyr at vi har fått ut ytterligere 320 personer, sa Bramsen.

Les også: Én av fem mener 20 år i Afghanistan har bidrat til å styrke Norges sikkerhet.

Tok av natt til fredag

Ifølge FlightRadar24 tok et SAS-fly av fra Islamabad i Pakistan klokka 0.25 lokal tid. De evakuerte fraktes først til Islamabad, der sivile fly tar dem videre til Danmark.

Det framgår ikke av FlightRadar24 hvor flyet er på vei og hvor det lander, men dansk UD bekrefter til Ritzau at det er på vei mot København.

Det blir ikke opplyst hvor mange som er om bord i flyet, og om det er dansker eller afghanere.

Rundt klokka 4.10 lokal tid tok et fly av fra Dubai og satte kursen mot København.

Det er uklart hvor mange Danmark skal evakuere fra Afghanistan. Kofod ville av sikkerhetsgrunner ikke si hvor mange dansker og personer med dansk tilknytning som er igjen i landet.

Pakistans utenriksminister, som hjelper Danmark med evakueringene, har imidlertid tidligere sagt at 431 afghanere skal få dansk hjelp.

Les også: Store mengder amerikanske våpen i Talibans hender.

Første norske fly til Norge fredag

Det første norske flyet med evakuerte norske statsborgere lettet sent torsdag kveld fra flyplassen i Kabul, opplyste utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) til NTB.

Det skal mellomlande i Georgias hovedstad Tbilisi. NRK får opplyst av Forsvarets operative hovedkvarter at det lander i Norge fredag.

Powered by Labrador CMS