Nyheter:

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen og Erling Lorentzen under innsettelsesseremonien til Kristoffersen i sommer.

Forsvarssjefen: Erling var et forbilde. Han var også en god venn

– Erling betydde mye for meg, sier Eirik Kristoffersen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Den siste gangen jeg møtte Erling Lorentzen var rett før jul i fjor. Han minnet meg alltid på at vi aldri må ta verdiene våre for gitt. Frihet, demokrati og fred kommer med en kostnad, sier forsvarssjef Eirik Kristoffersen til Forsvarets forum.

Tirsdag 9. mars kom meldingen om at Erling Lorentzen, enkemannen til prinsesse Ragnhild, er død, 98 år gammel.

Lorentzen var motstandsmann og offiser i Kompani Linge.

– Vår kjære far, Erling Lorentzen, sovnet stille inn i Oslo i dag, 9. mars 2021, opplyser Lorentzens familie til NTB via Slottet.

Spesialstyrkene

– Erling var et forbilde. Han var også en god venn.

– Jeg ble kjent med ham da jeg var sjef for Forsvarets spesialkommando. Han kom til Rena, vi tok ham inn i skytehuset og han fikk skyte. Etter hvert hoppet han også tandem, i en alder av 94 år.

Han forteller at han sendte blomster da Erling Lorentzen fylte 98 i slutten av januar. Kristoffersen fikk ikke besøkt ham på grunn av smittevern, men da han spurte Lorentzen hvor han skulle sende blomstene, svarte Lorentzen kontoret. For der var han hver dag.

– Han sto på til det siste, sier Kristoffersen.

– Han betydde mye for meg. Jeg ble ordentlig lei meg da jeg hørte at han ble lagt inn på sykehus i helgen. Og så gikk han dessverre bort i natt. Han var en god venn, et forbilde og en veteran fra 2. verdenskrig.

De lange linjene

Kristoffersen er på Ørland for å besøke den amerikanske styrken og se nærmere på B1-flyene som er stasjonert der.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det vi ser her i dag, er et eksempel av hvordan vi står sammen – for å ta vare på de verdiene som våre krigshelter fra 2. verdenskrig slåss for, sier han.

– Det var en trist start på dagen for meg. Men den beste måten å bevare minnet om Erling Lorentzen på er å gjøre det vi gjør her nå. Vi trener sammen med nære allierte – for å beholde det vi har blitt så vant til: frihet, demokrati og fred, sier han.

Powered by Labrador CMS